Beroende på vilken generation man tillhör, har nog varje person sina egna minnen av varje fotbolls-VM, oavsett om man är ett stort fan eller bara dras med när mästerskaps-yran slår till.

Det kan vara allt ifrån när Pelé snuvade Sverige på guldet på Råsunda 1958, till en av Maradonas solonummer under 80-talet eller varför inte Materazzis kvittering för Italien mot Frankrike 2006?

Hjältarna har varit många och statistiskt sett är Brasilien mästarnas mästare med sina 5 guld genom tiderna och Ronaldo som modern tids mest målrika VM-spelare.

Dock har förluster och utvisningar gått samma väg till historien som vinsterna. Vem minns inte Maradonas hands? Eller Zidanes danska skalle och hur han avslutade sin landslagskarriär med ett rött kort? Det har spottats och frästs rejält mellan lagen genom tiderna.

Sedan är det stackarna som alla minns namnet på, men av fel anledning… Trezeguet är ett sånt exempel. Han har gått till fotbollens historieböcker genom att vara ensam om att bomma straffläggningen mot Italien och därmed ge dem guld 2006, men hans står inte ensam på den listan om det kan vara någon tröst.

Mycket har också hänt bortsett från finalmatcherna. Många minns t.ex. fortfarande Brolin och Ravellis insatser under VM 1994 i USA och otaliga är Tysklands silver och bronsmedaljer tillika Hollands eviga strävade efter ett första guld.