Det sydamerikanska kvalspelet till VM i fotboll 2014 gav 4 st direktkvalificerade platser och en plats till play-offen. Det lag som hamnar på en 5:e plats fick möta ett annat landslag från en annan kontinent i ett dubbelmöte och en plats i VM. Totalt var det 9 st lag som deltog i kvalspelet, det brukar vanligtvis vara 10 st när ett mästerskap inte hålls i Sydamerika. Denna gång var det Brasilien som stod värd för mästerskapet och hade därmed en säkrad plats i turneringen.

De 9 st lag som ställde upp i kvalspelet varr: Argentina, Colombia, Chile, Ecuador, Uruguay, Venezuela, Peru, Bolivia och Paraguay. Matcherna spelades mellan 7:e oktober 2011 och 15:e oktober 2013. Eftersom matcherna spelas under ett så långt intervall och man hade långa pauser mellan matcherna var det extra viktigt att toppa formen just när matcherna kom. Detta medförde att det blev oerhört små faktorer som avgjorde kvalspelet, exempelvis skador och form på spelare.

Argentina slutade på första plats i gruppen på 32 poäng, med endast 2 förluster, 5 oavgjord och 9 vinster. De övriga 3 direktplatserna togs av Colombia, Chile och Ecuador. Uruguay hamna på 5:e plats och fick möta Jordanien. Det blev en vinst med totalt 5-0 och även Uruguay tog sig till VM.